Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 26. april 2013

Klassisk æblekage med lidt ekstra krydderi

Denne æblekage er giver anledning til en hel del nostalagi. Opskriften er af ældre dato fra en af de gamle Karolinebøger, men smager ikke desto mindre fantastisk.

Nu lister jeg retten som en dessert, men den er jo også fantastisk til eftermiddags- eller aftenkaffen.

Kagen er superlet at lave, og er en af mine ynglingsæblekager.


Det skal du bruge:


(til ca. 8-10 mennesker)

Tærtedej:

100 g koldt smør
150 g hvedemel
2 spsk florsukker
1 æggeblomme
½ spsk koldt vand

Krydret æblefyld:

50 g sukker
5 skrællede æbler i både, f.eks. Belle de Boskoop
½ tsk stødt kanel
1/4 tsk stødt kardemomme

Pynt og tilbehør:

Sigtet florsukker over tærten som pynt
Flødeskum som tilbehør

Sådan gør du:


Tærtedejen:

1) Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet
2) Tilsæt florsukker, æggeblomme og vand og saml dejen hurtigt (vigtigt for at undgå at dejen ikke kan hænge sammen)
3) Form dejen til en kugle og lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst en halv time

Krydret æblefyld:

4) Kom smør og sukker i en pande og lad det smelte ved kraftig varme og under omrøring til sukkerblandingen er lysebrun.
5) Vend æblebådene i det lysebrune sukker og lad dem koge i ca 2 minutter til de er lysebrune og sukkeret er flydende
6) Tag panden af varmen og vend kanel og kardemomme i
7) Fordel æblebådene med en gaffel i en smurt tærteform (ca 24 cm i diameter) - hæld eventuel overskydende sukker over
8) Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en rund plade (ca. 28 cm i diameter)
9) Læg dejpladen over æblebådene og skub den forsigtigt ned omkring æblerne langs kanten.
10) Prik "dejlåget" med en gammel og bag tærten midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader
11) Lad den nybagte tærte hvile i ca. 5 minutter på en bagrist
12) Læg et serveringsfad over tærteformen og vendt rundt, så æbletærten løsnes fra formet og står på fadet med æblefyldet øverst
13) Server tærten lun. Pynt med sigtet florsukker og server straks så sukkeret ikke smelter. Server sammen med en skål flødeskum som tilbehør

1 kommentar: