Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

søndag den 27. januar 2013

Laks med ovnbagte rodfrugter og krydderurtecreme

Når jeg har en af de dage, hvor fantasien ikke lige rækker så langt og lysten til at studere opskrifter ikke lige er så stor, så er rodfrugter i forskellige udgaver noget, jeg næsten altid falder tilbage på. Jeg elsker rodfrugter, og forsøger også at variere sammensætningen, tilberedningen af dem eller tilbehøret, så det ikke altid bliver det samme. De ovnbagte er nu engang en favorit, og de må gerne lige få lidt ekstra, så de bliver rigtig sprøde. Denne gang valgte jeg tilbehør med en krydderurtedressing, og var superlækkert!

Det skal du bruge:


(4 personer)

4 laksefileter
1 citron
Havsalt
Friskkværnet peber
En god olivenolie
1 knoldselleri
4-5 søde kartofler
4-5 gulerødder
2 store pastinak
4 dl græsk yoghurt
1 tsk sennep
1 spsk akaciehonning
1 lillefingers størrelse wasabi
3-4 store håndfulde blandede krydderurter (ex kørvel, estragon, persille)

Sådan gør du:


1) Varm ovnen op til 200 grader
2) Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde skiver
3) Kom rodfrugterne og godt med olivenolie i en pose, og bland dem godt. Hæld herefter rodfrugterne ud på en bageplade, og spred dem godt ud. Drys med salt
4) Bag rodfrugterne i ovnen i 45-60 minutter, rør rundt i dem et par gange undervejs
5) Bland yoghurt, sennep, honning og wasabi sammen og smag til med salt og peber
6) Hak krydderurterne groft og bland dem i yoghurtdressingen
7) Kom laksefileterne i et smurt ovnfast fad, pensl dem med lidt olie, krydr med salt og peber og læg et par citronskiver oven på hver filet
8) Bag nu laksen i ovnen i ca. 15 minutter
9) Portionsanret med en laksefilet, bagte rodfrugter og en stor ske krydderurtecreme på hver tallerken

2 kommentarer: