Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

torsdag den 6. december 2012

Hummer med hjemmerørt chilisauce & sauce tartare

Jeg elsker hummere...og ja, de er lidt dyre, men er alle pengene værd og en gang imellem må man jo godt gøre lidt ekstra for sig selv i weekenden. Hummere får du hos din fiskehandler, og der er stor prisforskel på, om du vælger dansk/norske eller canadiske hummere. De canadiske hummere er væsentlig billigere, men smager som hummere, og dem kan du sagtens vælge, hvis du ikke lige synes, at du skal ofre en mindre formue på en dansk/norsk hummer. Til de norske læsere, så kan en canadisk hel kogt hummer erhverves på Smartklub for bare 119 kr.

Dressingerne som serveres til hummeren, er også vidunderlig tilbehør til andre skaldyr som f.eks. rejer. I sauce tartar indgår mayonnaise, og her anbefaler jeg, at du laver den selv, da det smager meget bedre.


Dette skal du bruge:

(4 personer)

2 kogte hummere
2 usprøjtede citroner
dild
200 g creme fraiche (9%)
50 g sød chilisauce
2 spsk ketchup
1 spsk akaciehonning
10 kviste kørvel
5 syltede drueagurker
75 g mayonnaise (se opskrift på hjemmerørt mayonnase nederst)
1 spsk dijonsennep
Friskkværnet peber
Flagesalt
1 godt brød


Det skal du bruge til hjemmerørt mayonnaise:

1 pasteuriseret æggeblomme
½ tsk salt
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
1½ dl rapsolie


Sådan gør du:


Klargøring af hummerne:
1) Del de to hummere ved at flække dem på langs, og knæk kløerne af. Hvis du ikke har serveringsudstyr til hummere, så kan du med fordel bruge en nøddeknækker til at knække den hårde hummerskal

Sød chilisauce:

1) Bland creme fraiche, sød chilisauce, ketchup og honning og rør det godt sammen. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber og saucen er klar

Sauce tartare:

1) Skyl, pluk og hak kørvelen fint
2) Hak drueagurkerne fint
3) Bland kørvel, drueagurker, mayonnaise, creme fraiche og sennep sammen og rør det godt.
4) Smag til med flagesalt og peber og saucen er klar

Servering:

1) Server retten med en halv hummer på hver tallerken og de to dressinger i hvert sit glas. Pynt med citron og dild

Hjemmerørt mayonnaise:

1) Pisk æggeblommen med salt, og tilsæt herefter eddike og sennep
2) Pisk til sidst rapsolien i lidt ad gangen, indtil massen stivner
6) Smag til med salt og eddike

1 kommentar:

  1. Hejsa ! Hvor meget creme fraiche skal der bruges til sauce tartare? Fortsat god dag :-)

    SvarSlet