Velkommen til mit Inspirationskid


Ambitionen med denne blog er, at give inspiration til at nyde livet, sætte lidt kulør på både hverdag og weekend med lækre opskrifter, vinforslag og masser af gode tips. Jeg blogger om alt inden for forkælelse og livsnydelse. I juni 2015 blev jeg velsignet med tvillinger - livet har taget en 360 graders drejning, og bloggen handler derfor også nu om livsnydelse for både voksne og børn. Ud over mad og vin, blogger jeg også om rejser, velvære, litteratur, kunst, restauranter, musik, hoteller samt blogger om alle de livsglæder, som optager mig i nuet.
Jeg elsker at tage billeder og skrive, så ud over at følge mig her på bloggen, kan du også følge mig på Twitter her https://twitter.com/ChristinaHoyer og Instagram på http://instagram.com/christinahoyerglahn#

fredag den 9. november 2012

Andebryst a la orange med kartofler, appelsinsauce- og salat

Det er Mortens aften lørdag, og det fejrer de fleste med traditionel and, sukkerbrunede og hvide kartofler, rødkål, chips, ribgele og en god bruns sauce. Jeg skal selv fejre Mortens aften i den danske sammen med hele familien samlet omkring den traditionelle Mortens aftens middag. Er du ikke helt til den traditionelle udgave eller foretrækker en noget mindre tidskrævende, men superlækker udgave, så er andebryst et godt alternativ. Du kan lave andebryst med det traditionelle tilbehør, men også vælge at gå nye veje og prøve andre udgaver. Jeg foreslår andebryst a la orange med kartofler, appelsinsauce- og salat. Der er egentlig heller ikke noget nyt over den variant, da det er en gammel traver fra Karolines Køkken. Ikke desto mindre er den anderledes end den tradtionelle udgave plus at smagen gennem årene absolut ikke er blevet ringere. Jeg vil nok påstå, at saucen i denne ret er en af de absolut bedste saucer, jeg har smagt.
Velbekomme og god Mortens Aften - uanset hvilken and, du er til.....

 

Opskrift:

(4 personer)

Det skal du bruge:


Skallen af ½ appelsin i tynde strimler
1 dl vand
2 stk andebryst (ca 600 g)
Friskværnet peber
25 g smør
1 fintstrimlet icebergsalathoved
1 pillet appelsin skåret i små stykker
Stegesky fra andebrystene
1 dl appelsinsaft
2 dl piskefløde (alternativ madfløde)
1 tsk maixena
Groft salat


Sådan gør du:


1) Appelsinstrimlerne kommes i kogende vand og koges i ca 3 minutter. Hæld dem herefter i en si og lad dem dryppe godt af
2) Rids kindet på de 2 stykker andebryst og gnid dem godt med peber.
3) Varm smørret op i en pande, til det er gyldent og steg andebryststykkerne med skindsiden nedad ved svag varme i ca. 12 minutter.
4) Vend kødstykkerne og steg med kødsiden nedad i ca 15 minutter, til kødet er gennemstegt. Tag kødet af og drys med salt. HUSK at gem stegeskyen til saucen. Lad det herefter hvile tildækket i ca 10 minutter
5) Skær icebergsalaten i fine stirmler og andret salaten med appelsinstykkerne lagvis i en salatskål
6) Kom 2 spsk af stegeskyen i en gryde, tilsæt appelsinsaft og piskefløde. Kom blandingen i kog og tilsæt maizena under omrøring
7) Kog saucen ve dsvag varme i ca 1 minut. Smag til med salat og peber
8) Skær andebryststykkerne op i tynde skrå skiver og anret dem på en tallerken sammen med kartofler, sauce og salat. Drys appelsinstrimlerne ud over kødet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar